Vanliga frågor

På den här sidan finns ett antal vanliga frågor och svaren på dessa.

Våren 2021 uppdaterade styrelsen det välkomstbrev som skall delas ut/sändas till alla nya medlemmar – dvs nya kolonister på Öster II.

Detta välkomstbrev innehåller en stor mängd information, som kan platsa på denna sida. Vi har dock valt att lägga in brevet så att det kan öppnas med en länk här på sidan. Klicka på  Välkomstbrev , så öppnas brevet i ett nytt fönster i form av en pdf-fil.

Här nedan är de frågor som sedan tidigare funnits på denna sida:

Måste man delta i arbetsdagarna?
Ja. Arbetsdagarna är till för att vi ska kunna sköta om våra allmänna ytor. Om man inte kan närvara då föreningen anordnar arbetsdagarna finns det möjlighet att få uppgifter att utföra en annan dag. Kontakta styrelsen.

Blir jag medlem i föreningen när jag köper en kolonilott?
Ja. Koloniföreningarna finns till för säkerställa att vi uppfyller våra skyldigheter gentemot kommunen som vi arrenderar marken av. Läs mer på Hur man övertar en kolonilott.

Vem rensar gångarna?
Det är din skyldighet som kolonist att löpande hålla efter de allmänna gångytor som gränsar till din lott. Det innebär att gången ska vara fri från ogräs och uthängande buskar och grenar. Se mer på Kolonisters skyldigheter. De allmänna gångytorna, till exempel utanför Österstampet och i korsningarna, rensas gemensamt under arbetsdagarna.

Finns det några medlemsförmåner?
Som kolonist i Lund får du rabatt i vissa butiker. Se detaljerad information på LKC:s hemsida.

Jag vill köpa en koloni på Öster II. Hur vet jag vilka som är till salu?
Kolonilotter som är till salu annonseras oftast på grindarna till området och/eller på Blocket.

Har Öster II en festlokal att hyra ut?
Österstampet kan lånas gratis av föreningens medlemmar och hyras av bekanta till medlemmarna. Observera att det inte finns el i byggnaden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *