Praktisk information

Styrelsen informerar

 • Öppettider: Koloniområdet skall hållas öppet för allmänheten under dagtid (kl. 08:00 – 20:00) mellan den 1 maj till den 31 augusti.
 • Soptunnor: De uppställda soptunnorna finns tillgängliga mellan den 1 april till den 31 oktober. Tänk på att det är föreningen som måste hålla dem rena. Ha lite mindre i soppåsarna och ha gärna hela påsar.
 • Vattenkranar: Huvudkranen för vatten till området sätts på omkring den 1:a april och stängs av den 31:a oktober. Samtliga vattenkranar inne på området efter den 31:a oktober skall vara öppna för att inte frysa sönder varför det är mycket viktigt att var och en ser till att alla kranar stängs innan vattnet sätts på den 1:a april.
 • Toaletterna: Elementen i toalettbyggnaden har ställts ner till enbart frostskydd. Kontakta styrelsen om toalettpapperet är slut. Om toaletten larmar, kontakta styrelsen omedelbart eller gör en felanmälan på kommunens hemsida: Felanmälan.
 • Kompost: Snälla – följ anslagen vad som ska slängas i kompost- och grenfacken.
 • Kompostjorden är fri för alla kolonister. Den bör uppblandas med vanlig jord, cirka 50/50.
 • Grus och sand: Betalningarna för grus och sand har inte varit 100-procentiga. Det är aldrig för sent att fixa till samvetet. Priset är 25 kr per skottkärra och betalas till till styrelsen. Det finns ett anslag med QR-kod som kan användas för betalning.
 • Parkeringsförbud vid vändplatsen! Det är mycket viktigt att respektera parkeringsförbudet eftersom bilarna där hindrar kommunens traktorer att komma fram. Om det står bilar på vändplatsen får vi ingen jord och komposten kan inte tömmas. Går det riktigt illa kan din bil bogseras bort. (OM du måste ställa din bil där en liten stund, se till att lägga ditt telefonnummer i framrutan på bilen.)
 • Biodling: På området – vid odlingslotterna nära röda boden – finns det bikupor som tas hand om tre biodlare. Hör av er till styrelsen om ni har några frågor. Mer info finns i blogginlägget här.

/Styrelsen
oster2lund ( a ) gmail.com

2 tankar kring ”Praktisk information

  1. Stina Inläggsförfattare

   Hej Mirtha! Tack för ditt meddelande! Vi återkommer efter arbetsdagen med sådant som blivit över. Du kan också rensa ett av våra allmänna områden från ogräs, till exempel vid korsningarna eller bodarna – så mycket du vill och orkar. 🙂 Styrelsen

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *