Jubileumsåret 2019

I år är det 100 år sedan initiativ till vårt koloniområde togs och det ska vi fira! På den här sidan kommer vi meddela alla aktiviteter som ska anordnas under jubileumsåret.

28 april – ÅRSMÖTE och Arbetsdag kl 10
Dagen inleds med vårens arbetsdag kl 10.00. Därefter är det fika och grillning. Efter fikapausen är det årsmöte, cirka kl 13. De som inte kan närvara på arbetsdagen kan meddela styrelsen för att få en uppgift att utföra en annan dag (oster2lund@gmail.com).
Motioner ska vara styrelsen tillhanda senast 24 mars.

19 maj – Jubileumsloppis
På årets växtloppis utökar vi sortimentet från bara växter till också trädgårdsredskap, böcker, tidningar, kläder – vad man än vill sälja! En del av summan går till firandet av jubileumsåret. Österstampets bord står till förfogande för de första som bokar plats (kontakta styrelsen eller trivselgruppen: oster2lund@gmail.com). Besökare välkomnas utifrån!

14 juni – Vandringsrunda på Öster II kl 18
Vi gör en trevlig vandringsrunda på området och grillar därefter tillsammans. Alla som vill visa upp sin koloni är välkomna att göra så – anmäl er till Trivselgruppen eller styrelsen.

17 augusti – SOMMAR-JUBILEUMSFEST!
Detta blir en heldag (omkring kl 10-14) som vi ägnar åt olika aktiviteter som utställningar, jubileumsbokslansering, tipsrunda för stora och små och mycket annat. Kvällen avslutas med kolonifest: mat, musik och lekar för barnen. Till festen/middagen kl 17 är alla kolonister på Öster II välkomna. Priset är 200 kr per vuxen och större barn. Kom gärna utklädda i tidstypisk klädsel (1910-talet).
Anmälan, som är bindande, ska ske senast 30 juni genom betalning till Öster II:s bankgiro 5120-4147. Glöm inte att ange vem ni har betalat för!

22 september – Arbetsdag

6 oktober – Äppelmustning och ”skördefest” kl 10

24 november – Glöggfest