Trafikverkets planer för E22

Trafikverket och Lunds kommun hade igår s.k. samråd med lundaborna (på Elite Hotel Ideon) för att förklara planerna för utbyggnaden av E22 mellan trafikplats Gastelyckan och trafikplats Lund Norra, dvs. motorvägen precis utanför vårt koloniområde. En representant från styrelsen, Sven-Axel (ordföranden) var på plats för att ta reda på om och hur detta kommer att påverka vårt område.

Informationen (och tillgängligt planmaterial) visar lyckligtvis att vägen inte kommer att göra något fysiskt intrång på vårt område, däremot kommer den närmare genom att man drar en ny körfil längs slänten utanför området. Beräkningar visar att detta kommer att påverka bullernivån, den blir högre. Dessutom får vi mer utsläpp. Alltså ömsom vin, ömsom vatten.

Styrelsen kommer att ställa samman de synpunkter som finns angående detta och utforma en skrivelse till Trafikverket (dem tillhanda senast den 28 augusti). Vi i styrelsen välkomnar under tiden fram till dess synpunkter från alla medlemmar. Kontakta någon i styrelsen eller skriv email till oster2lund@gmail.com.

Mer information om projektet hittar man på www.trafikverket.se/e22/ideon.

2 tankar kring ”Trafikverkets planer för E22

  1. Jan Persson

    Hej,
    angående en ny fil på E22 måste det minsta vara ett bullerplank.
    Har koloni nr.66 och redan nu är bullernivån för hög, speciellt vid rusningstrafik.

    Med vänlig hälsning Jan

    Svara
    1. Stina Inläggsförfattare

      Hej Jan,
      Ursäkta sent svar! Styrelsen skickar i dagarna in synpunkter i vilka krav på plank eller vall ingår. Tack för din kommentar!
      /Stina

      Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *